Søker kreative ungdommer til ny talentsatsing

Synne Marie Tømmerberg (t.v.) og Katrine Mevatne (t.h.) i Deadline søker unge talenter som vil prøve seg innen film, event og grafisk design. Foto: Jonatan Barstad / Deadline

 
 
 

Vi har opplevd en kraftig vekst de siste årene, og starter nå opp en ny talentsatsning for unge mellom 14-25 år. Målet er å gi ungdom en mulighet til å utvikle seg kreativt, og å gi dem en god start i mediebransjen.

- Vi ønsker å gi ungdommene en arena for å utvikle sine kreative talenter innenfor fagfeltene vi jobber med – film, grafisk design, animasjon, event og markedskommunikasjon, sier leder i Bodø, Katrine Mevatne.

Satsingen, som har fått navnet Deadline:talent, skal gi unge en forsmak på kommunikasjonsbransjen. 

- Dette er nybrottsarbeid for oss, så vi vil nok justere opplegget litt underveis, men planen er at det skal være to fellessamlinger i Bodø i året med faglig og sosialt innhold. I tillegg vil ungdommene få være aktivt med i prosjektene vi jobber med, enten i form av innholdsproduksjon (foto, film, design, tekst), idéutvikling, på filmsett, eventproduksjon eller som rådgivere i fokusgrupper, forklarer Mevatne.

Åtte heldige får jobb i Deadline

Deltakerne i Deadline:talent vil bli ansatt i Deadline og får lønn på timebasis. Man søker om plass via et elektronisk søknadsskjema, der man legger ved en arbeidsprøve. I første omgang har de plass til åtte ungdommer. 

- Arbeidsprøver er et eksempel på noe du har gjort som er relatert til film, foto, design/animasjon. Det kan være en TikTok du er veldig fornøyd med, et bilde du har tatt, en tekst du har skrevet eller en illustrasjon du har gjort. Send gjerne med en liten forklaring på hvorfor du lagde akkurat dette, og hvordan du gikk frem da du jobbet med det, sier Mevatne.

Men selv om det skal leveres arbeidsprøver, er den viktigste faktoren for å sikre seg en plass å være nysgjerrig.

- Det viktigste er at de viser nysgjerrighet og vilje til å lære. Vi ønsker å gi dem veiledning og en god ballast med seg i ryggsekken videre, både i møte med arbeidslivet og med bransjen vår, sier prosjektleder for Deadline:talent, Synne Marie Tømmerberg.

Får boltre seg i nye lokaler

I Sjøgata bygges det nå både nytt filmstudio, klipperom, møterom og kontorplasser med mer enn nok boltreplass til kreative hoder. 

- Ideen om Deadline:talent har vært lenge på blokka, og startet med at vi har hatt gode erfaringer med både lærlinger i mange år, og med å ha ungdommer her på arbeidsuke og i praksis gjennom samarbeid med lokale videregående skoler. Nå har vi kommet dit at vi har plass og ressurser til å sette opp en egen satsing for denne gruppa, forteller Tømmerberg.

 

Fotografene Jonatan Barstad (t.v.) og Kevin Benum Kjeldsrud (t.h.) i Deadline det som blir Deadline sitt nye filmstudio i Sjøgata. Foto: Synne Marie Tømmerberg / Deadline

Og det er nettopp den positive erfaringen med tidligere praksiselever som har inspirert til å satse mer strategisk på kreative talenter.

- Vi har masse teknisk fagkompetanse og erfaring som ungdommene kan dra nytte av, og vi har lært mye av de vi har hatt innom her hittil – ungdommene tenker helt annerledes på kommunikasjon enn oss over 30, så vi tror dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Mevatne.

Men det blir ikke bare kontortid på gjengen, det er mye som foregår utenfor kontorets fire vegger.

- Både event- og filmproduksjon foregår ofte ute på location. Det er spennende erfaringer å ha med seg, og man lærer masse ved å være en del av et team i en større produksjon, forteller Tømmerberg.

Vil motivere til videre engasjement for kreative fag

Motivasjonen for satsingen er et ønske om å inspirere ungdommene til å satse videre i en spennende bransje i stadig utvikling. 

- Mange tror at man må sørover i landet for å jobbe med film, media og markedsføring, men det stemmer ikke. Det er mange muligheter for å lykkes som filmskaper eller grafisk designer i Nord-Norge, og det er akkurat det vi vil vise for disse ungdommene gjennom Deadline:Talent, avslutter Mevatne.


 
 
Neste
Neste

Vant anbud – rekrutterte to nye nordlendinger